"Az éjszaka sötét útja" - Zarándok Kör 2016. április 11.

Mit jelent számomra az éjszaka? Nyugalmat? Veszélyt? Csendet? Sötétet? Kalandot...? Tapasztaltam-e már az életemben, a zarándok utamon, hogy besötétedik? Hogyan, mi mentén tudok továbbmenni, amikor elveszítem a kapaszkodókat, a "sorvezetőket", melyek azelőtt biztonságot adtak? Kell-e, érdemes-e egyáltalán, s ha igen, hogyan tudok nyitni, szabaddá válni egy olyan út felé, ahol már nem az számít, hogy milyen jó érzéseket, megerősítéseket, hasznot kapok? Mi van ezeken túl? Mi tart meg az "éjszakai úton" és hová vezethet el?

Többek között a neves költőnek és misztikusnak, Keresztes Szt. Jánosnak a "lélek sötét éjszakájára" vonatkozó gondolataiból, tapasztalataiból merítve reflektálhatunk saját tapasztalatainkra, félelmeinkre, utunkra. Mindebben segítségünkre lesz vendégünk, Benko Zoltán fiatal kármelita szerzetes, teológus hallgató, zene- és természetbarát, a téma és a szerző ismerője, aki maga is többször zarándokolt el Budapestről Márianosztrára gyalog.

ZarándokKörünk mindenki számára nyitott, havi alkalmain szeretnénk nyugodt, baráti légkörben teret adni annak, hogy a saját életünkre, konkrét és átvitt értelmű zarándokutunkra vonatkozó személyes felfedezéseket tegyünk; s ezekből ki-ki amit szeretne, szabadon megoszthasson egymással; valamint betekinthessünk a keresztény misztika és spiritualitás olyan területeire, melyek a formális vallásgyakorláson túl talán kevesebbek számára ismertek, de amelyek az ember alapvető vágyairól, az élet lényeges kérdéseiről és tapasztalatairól évszázadokon át csiszolódtak, és amelyekből a mai ember is, világnézettől függetlenül meríthet ill. segítséget kaphat a maga számára.

Várunk mindenkit szeretettel! Gyertek be a házba a főkapun és onnantól ki lesz táblázva a helyszín.

Az alkalom ingyenes, adományokat köszönettel fogadunk a helyszínen. Hozhattok süteményt, sósat, innivalót is akár, amelyet megoszthatunk egymással. De ez teljesen szabad, a lényeg hogy magatokat hozzátok, az a legértékesebb! :)

Kérjük, hogy érkezzetek pontosan, valamikor 18:00 és 18:15 között, mert negyedkor elkezdjük a programot és a legtöbbet akkor kaphatjuk és adhatjuk egymásnak, ha mindnyájan közösen tudjuk végigjárni a ma esti "utunkat".

Program vázlat:

• Megérkezés és üdvözlés

• Interaktív bevezető

• Impulzus (rövid előadás) a témáról

• Csend, személyes reflexió

• Személyes tapasztalatok, élmények megosztása kis csoportokban

• Kérdések és válaszok

• Útravaló és programajánló

• Tea és falatozás, kötetlen beszélgetés

0.03 mp