"Legyetek vidámak" - Kazincbarcika, szaléziak - máj. 22 VASÁRNAP

"Legyetek Vidámak, tegyetek jót, és hagyjátok csiripelni a verebeket!" (Bosco Szent János)

Dátum: 2016.05.22. vasárnap
Fogadó  közösség: Szalézi testvérek
Információ a közösségről, az iskoláról:
http://www.szaleziak.hu/
http://www.szaleziak.hu/index.php?option=com_k2&Itemid=450&id=3091:don-bosco-altalanos-iskola-szakiskola-kozepiskola-es-kollegium-kazincbarcika&view=item"

A LélekTúrán kevéssé ismert utakon fogunk haladni, s betekintést nyerhetünk a szalézi szakiskola életébe, küldetésébe, mely különösen fontos és hiánypótló a térség fiataljai számára.

Az intézmény honlapjáról: "Az intézményben az általános képzés mellett felzárkóztatás, érettségire való előkészítés, szakmunkásképzés és kollégiumi nevelés is zajlik. Jelenleg a mintegy 600 tanulóból kb. 60% cigány származású. Az intézmény kapuja nyitva áll a legszegényebbek és legveszélyeztetettebbek előtt. Az ország szinte minden tájáról jönnek problémákkal küzdő fiatalok, akik itt még egy esélyt kapnak arra, hogy rendezzék életüket."

Létszámkorlát: 25 fő.

Jelentkezési lap : itt 

Elérhetőség, további infó kérése: "lelekturak@gmail.com
Szilvay Gyula +36208021952"

 

Kiket várunk leginkább? Akik nem riadnak meg az esetleges agyagos/sáros emelkedő nehézségeitől, és szívesen találkoznának a 100 éve született Don Bosco mai követőivel, akik hivatásszerűen a fiatalokért, az ő jövőjükért élnek.
 

Mit kell hozni, mire számítsunk? 
A túra közepes fizikai kondícióval teljesíthető. Alapvetően erdei utakon gyalogolunk, az út elején van egy nagyobb szintemelkedés, majd a hegygerincen emelkedünk egészen a Bükk-tetőig. Felszerelésként hátizsák, kényelmes túracipő, réteges, időjárásnak megfelelő öltözet, esőkabát szükséges, valamint napközbenre megfelelő mennyiségű enni- és innivaló. 

Gyalogtúra útvonala és hossza: 
Bánhorváti híd buszmegálló-Kazincbarcika Szalézi szakiskola és rendház 12 km,
Az útvonal részletesebb  leírása: 

A K+ jelzésen indulunk, elhaladva a kastély mellett, a református pince-kripták mellett hagyjuk el a falut. Egy agyagos szekérúton kapaszkodunk fel a gerincen futó S jelzésig. Utunkat ezen folytatjuk egészen Kazincbarcikáig.
A túra távja 12 Km, emelkedése 330 m. melyet Kazincbarcika elött, a Bükk-tetőn érünk el.
A terep nehézségét az akár kisebb eső után is igen csúszóssá váló kötött agyagos talaj, és az intenzív fakitermelés miatt kijárt út adja.

Költségek: 
Teljesárú (2.o) vonatjegy Budapestről Kazincbarcikára 4165 Ft IC pótjeggyel, csak pótjegy 475 Ft,
Autóbusz teljesáron Kazincbarcika -Bánhorváti híd: 310 Ft
Autóbusz teljesáron: Bp-Bánhorváti híd 3395+265 gyorsjárati pótjegy
Vonat haza Bp-re teljesáron  4285 IC pótjeggyel, csak IC pótjegy: 595 Ft

Találkozóhely, időpont: "Bánhorváti híd" autóbuszmegálló 11:30 perc

Ajánlott odautazás (aki Budapestről jön): 
vonat indul Bp. Keleti pu. 6:30, Miskolci átszállással (8:27-8:40) Kazincbarcikára érkezik 9:10 Tovább autóbusz Kazicbarcikáról : buszállomás 11:00, Kórház 11:03 Bánhorváti híd: 11:30
Autóbusz Bp. Stadion busz pu 8:15-Bánhorváti híd 11:24 (közvetlen járat Kazincbarcika felé)
Aki autóval szeretne jönni, annak van mód az autót Kazincbarcikán a rendháznál leparkolni, onnan a kórház buszmegállója kb 10 perc séta.

Érkezési hely, időpont: Kazincbarcika Szalézi Szakiskola és rendház, Május 1 út 10. kb 15:30, utána szentmise, a közösség bemutatkozása, agapé, beszélgetés. kb 18:10-ig

Ajánlott hazautazás: Vonat Kazincbarcikáról Miskolcon IC csatlakozással: 18:48-19:18/19:30-21:30

A túrát vezeti:  Szilvay Gyula, a Mária út zarándokponti önkéntese, a Lélektúrák koordinátora

 

0.02 mp