Pécs Élő kövek (az Ars Sacra programon belül)

Élő kövek – interaktív idegenvezetések Pécsett, Máriagyűd - kegyhelylátogatás

Templomtúra Pécsett és Máriagyűdön
--------------------------------------------------
Ennek az egész napos programnak a keretében két templom vezetett megtekintésére nyílik lehetőség egy rendhagyó, ezúttal nem gyalogos LélekTúra alatt. Szeptember 17-én szombaton délelőtt az Élő Kövek önkénteseinek vezetésével megismerkedünk a pécsi székesegyházzal, majd dél körül saját autókkal, illetve menetrend szerinti autóbusszal átutazunk Siklós-Máriagyűdre.

Élő Kövek a pécsi székesegyházban
2016. szeptember 17. szombat 09.00-11.30

Fedezzük fel együtt a templomainkat! Mit üzen nekünk a templom? Mi rejlik a festmények és domborművek szépsége mögött? Az Élő Kövek interaktív idegenvezetésein ezekre a kérdésekre (is) kaphatunk válaszokat fiatal önkéntesektől, akik a kereszténység üzenetét közvetlen módon, a templomon keresztül szeretnék bemutatni. Az idegenvezetésekre várnak minden érdeklődőt. Egy idegenvezetés kb. 15-20 perc, így a megadott időkereten belül bármikor lehet csatlakozni.

Délután: Máriagyűd

Rosner Zsolt plébános atya bemutatja nekünk a kegytemplomot. (Az átutazás rugalmas lebonyolítása érdekében különösen örülünk annak, ha valaki saját autóval érkezik, és a csoport néhány tagját el tudja szállítani Máriagyűdre és vissza).

Este szintén saját autók és menetrend szerinti autóbusz segítségével érkezünk vissza Pécsre.

Minden, a templomok és a keresztény lelkiség iránt érdeklődőt szeretettel várunk!

Jelentkezési lap itt

2016. szeptember 17. 19.45
A szent művészet és a Székesegyház – Kajtár Edvárd székesegyházi plébános tárlatvezetése
Helyszín: Szent Péter és Pál Székesegyház, 7621 Pécs Dóm tér 1.

Az évente országosan megrendezett Ars Sacra fesztiválhoz a Pécsi Egyházmegye idén is gazdag programsorozattal csatlakozik. Pécsett két nappal az országos rendezvényt megelőzően, 2016. szeptember 15-én kezdődnek a programok.

A rendezvénysorozatban az egyházmegye épített és tárgyi örökségét bemutató programok mellett kitüntetett figyelmet kap a szakrális zene.

A fesztivál pécsi vonatkozású programjai itt érhetőek el

 

 

0.01 mp