Úton a Boldogság felé - LélekTúra Zalába - jún. 4-5.

"Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet." - "Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent"

Ezeket és hasonló boldogságmondásokat találunk a híres hegyi beszédben. Nekem mi a boldogságom? Hol és hogyan keresem, mitől várom, mennyire tudatos ez? Mi segít efelé? S hogyan élik meg ezt a Nyolc Boldogság Közösség lelki családjának tagjai; férfiak és nők, világiak és szerzetesek?

Ezekre a kérdésekre kereshetjük együtt a választ a zalai táj kevéssé ismert, ámde annál szebb ösvényeit járva, hegyen-völgyön át, s élvezhetjük a szerzetes nővérek vendégszeretetét a kis zalai falu, Homokkomárom kegyhelyén.

A túra két napos, de 1-1 napra is be lehet csatlakozni, akár tömegközlekedéssel is.

Első nap, jún.4-én szombaton 15 km-es túrát teszünk, a nagybakónaki Kőszikla-szurdokhoz és a Tukora-tetőre, ezen az úton velünk lesz P. Szeidel Péter is, aki a lelki család magyar férfi tagja és vezetője, délután pedig Homokkomáromban leszünk a nővéreknél, akik bemutatják az ottani kegytemplomot, a rendházukat és mesélnek az életükről. Aki marad estére is, kérhet vacsorát és részt vehet a nővérek szép, énekes esti imáján. Vonattal is haza lehet utazni még aznap, ha valaki nem tud maradni estére.

Másnap jún.5-én vasárnap nem kell korán kelnünk, hiszen részt lehet venni helyben a 10 órás szentmisén, majd utána indulunk tovább, részben a Dél-Dunántúli Kéktúrát követve, Borsfa felé, erdőn-mezőn át, további helyi érdekességeket érintve. A tervezett táv 21 km, de az időjárástól és a csapattól függően van rövidítési lehetőség.

Akik várnak:

 • Molnár András J. túravezető, a LélekTúrák alapítója és a Viator Egyesület elnöke;
 • P. Szeidel Péter CB szerzetespap, a Nyolc Boldogság közösség magyar férfi tagja és a budapesti Örökimádás templom igazgatója;
 • Mikovics Krisztina CB elöljáró és a Nyolc Boldogság Közösség homokkomáromi szerzetes nővérei.

Előzetes jelentkezést kérünk itt a jelentkezési lapon. A határidő máj.30 mindazoknak, akik szállást ill. hozzá kapcsolódó étkezést kérnek! Akik nem kérnek ill. csak egy napra jönnek, őket is kérjük, hogy jún. 2-ig jelentkezzenek be. Létszámkorlát: 25 fő!

A túra önköltséges, az utazást mindenki maga fizeti és a napközbeni étkezésekről is maga gondoskodik. A túravezetés, szervezés költségeire adományokat elfogadunk a helyszínen. A homokkomáromi szállás és étkezés költségei a helyszínen, a nővéreknek fizetendők. Társszervezők: a Viator Természetjáró és Kulturális Egyesület, valamint a Nyolc Boldogság Közösség.

Mit kell hozni? - Elsősorban magadat, a nyitottságodat, a kérdéseidet ha vannak. Hozz bejáratott túracipőt, esőkabátot, enni- és (bőséges) innivalót napközbenre. Érdemes hozni napvédő sapkát valamint a kullancsok elleni védekezés miatt zárt de az évszaknak megfelelő ruházatot.

További részletek - utazás, szállás, étkezés, költségek, tervezett program (indokolt esetben változhat!):

 • Homokkomáromban: 15.30 a nővérek bemutatkozása, beszélgetés; 17.00 Templombemutatás; 18.00 esti ima (énekes vesperás) a Közösséggel
 • Aki szombaton hazautazik :
  • Busszal vissza: 17:09(!) Homokkomárom -> 17:35 Nagykanizsa
  • [vonat Budapest felé tovább: 19:24 Nagykanizsa -> 23:54 Budapest-Déli]
  • Igény esetén helyi transzfert próbálunk szervezni a vonathoz, kérjük ezt jelölni a jelentkezési lapon - visszajelzünk ha meg tudjuk oldani; ha igen várhatóan kb. 400 Ft
 • Aki marad vasárnapra és máj.30-ig bejelentkezik, kérheti:
  • Vacsora: 18.45 közös agapé (gulyásleves kenyér/pogácsa 500 Ft/fő)
  • Szállás: 2.500 Ft/fő aki hoz hálózsákot és lepedőt. Aki nem cipekedne, annak adnak ágyneműt is, akkor 3.000 Ft/fő a szállás.
  • Vasárnap reggeli 300 Ft, ebben lenne kenyér, májkrém, lekvár, kávé, tea
 • Szentmise lehetőség vasárnap 10.00-kor helyben, utána búcsúzás a nővérektől.
 • Vasárnapi gyalogtúra Borsfára Oltárc felé 21 km (Obornak, Várdomb-forrás, Oltárc, Gurgó-hegyi mérőtorony és Valkonya érintésével)
 • Busz vissza Borsfáról (legkésőbbi) 18:24-kor [átszállás Nagykanizsaán, érk. Bp.-re 22:40].

 

 

0.039 mp