Szeretettel köszöntünk!

LélekTúra sorozatunkat a Szerzetesek Évéhez és a Mária zarándokúthoz kapcsolódva indítottuk 2015-ben - havi rendszerességgel egy-egy napos, 8-14 km-es túra formájában.

A LélekTúrák szellemiségének jegyében további lehetőségeket, kapcsolódó programokat és útvonalakat is szeretnénk ajánlani.

A túrákat alkalmanként 25-50 résztvevővel, új és korábbi helyszínekre is szervezzük!

Ez az a hely, ahová bátran eljöhetsz és elhívhatsz másokat akkor is, ha egyébként kerülöd a templomot, de van benned némi érdeklődés, kíváncsiság a spiritualitás, a személyes lelkiség irányába és szívesen megtapasztalsz valamit a a test és a lélek, a külső út és a belső út egységéből. Szabadságra törekszünk; a közösségi együttlét alapvető kereteit tartva mindenki úgy vesz részt és annyit visz magával, ahogyan és amennyit szeretne. A túrák népszerűsége, meghitt hangulata és a résztvevők sokszínűsége számunkra annak jele, hogy jó úton járunk... Hívunk, hogy tarts velünk!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mi szervezők katolikusok vagyunk, s a lunk az, hogy a LélekTúrákon vallástól-világnézettől függetlenül mindenki otthon érezze magát, számára élményt kínáljunk; és lehetőséget kirándulás, természetjárás, de akár városi séta jegyében is a hétköznapokból való kiszakadásra, a körülöttünk lévő világra való rácsodálkozásra és ráhangolódásra, s annak megtapasztalására, hogyan vagyunk mi benne, hogyan rezonálhat mindez mibennünk, hogyan viheti előre személyes életünket - nyitogatva lelkünket, belső világunkat, sőt az arra fogékonyaknak - keresve a Transzcendens jeleit vagy éppen felvetve hivatásunk, létünk, életünk alapvető kérdéseit. Lehetőséget is ajánlunk helyi sajátosságok és közösségek megismerésére, valamint személyes beszélgetésre; hiteles betekintést Egyházunk, lelkiségeink és kultúránk sokféleségébe, kincseibe, évezredes misztikájába.

A túrákra általában előzetes jelentkezés szükséges!

Az egyes LélekTúrák szervezői világi önkéntes túravezetők; s lelki kísérői ill. fogadói az érintett katolikus szerzetesközösségek tagjai, esetenként a kegyhelyek, érintett templomok vezetői ill. szolgálattevői (ld. az egyes túráknál).

A kapcsolódó ajánlott programok a LélekTúrák szellemiségét követik.


Jelen honlapot szerkesztik: ZarAndras és SzilvayGy - a LélekTúrák központi koordinátorai.

E-mail: lelekturak@gmail.com

(c) 2015.

 

0.023 mp